smalltallkfilms =

Maaike Bosma

 

Mijn natuurlijke aanleg om mensen op hun gemak te stellen, helpt ook (juist!) als ze niet gewend zijn om voor de camera te verschijnen. Met oprechte interesse voor wie ze zijn en wat ze doen; wat zijn hun drijfveren, waar zijn ze trots op.

Door alleen te filmen, of met een klein team, breek ik niet teveel in op de natuurlijke situatie en kan ik een zo ‘echt’ mogelijk portret maken. Met aandacht voor het gesprek, zodat iedereen zijn verhaal kan delen.

Ik neem hierin mee wie ik ben: motivator en organisator, sociaal en nieuwsgierig, oud-docent textielvormgeving, kostuummaker bij het Nationale Ballet, coördinator in de vrouwengevangenis namens Humanitas, 1.92 meter, 'de vrouw van' en de moeder van drie kids (13, 11 en 8 jaar).

Zo werd smalltallkfilms geboren: met een knipoog naar de zogenaamd nietszeggende inhoud van de conversatie (smalltalk), plus een linkje naar mijn 'handelsmerk', mijn lengte (tall).

 

 

 

 

 

 

 

Mijn docenten-bevoegdheid maakt het mogelijk ook educatie-projecten op te zetten en workshops te geven. Mijn achtergrond als kostuummaker, maakt dat ik altijd letterlijk en figuurlijk op zoek ben naar de juiste vorm. En doordat ik jarenlang persoonlijke gesprekken heb gevoerd in de gevangenis (ik begeleidde er vele moeders en hun kinderen) merkte ik dat ik een natuurlijke aanleg heb om mensen mensen zo eerlijk mogelijk zijn of haar verhaal te laten  vertellen.

bordje.jpg

Na een divers werkverleden waarin ik vooral met de vorm óf met de inhoud bezig was, wist ik het zeker: zowel vorm als inhoud zoek ik in mijn werk. Toen ik de kans kreeg om mij om te scholen, heb ik mijn opleiding bij Open Studio in Amsterdam gevolgd tot camjo, oftewel zelfstandig werkend camera-journalist.

Verder werk ik graag samen met mensen die ik  goed ken, zodat we precies weten hoe we elkaar kunnen aanvullen.

Samen met mijn 'oude' schoolvriendin Remke Westerhof (freelance scriptschrijver en editor, o.a. voor Frans Bromet) maak ik veel korte films, documentaires en projecten.

www.paper-clip.nl

Van het advies van mijn man Bas Icke (filmeditor van speelfilms en series) op gebied van inhoud&techniek maak ik dankbaar gebruik!

www.basicke.nl

thumb_IMG_3386_1024.jpg

Wat kan ik voor jou of je bedrijf betekenen? Graag tot ziens bij smalltallkfilms!

Maaike Bosma