smalltallkfilms =

Maaike Bosma

 

 Na een divers werkverleden waarin ik vooral met de vorm óf met de inhoud bezig was, wist ik het zeker: zowel vorm als inhoud zoek ik in mijn werk. Toen ik de kans kreeg om mij om te scholen, heb ik mijn opleiding bij Open Studio in Amsterdam gevolgd tot camjo, oftewel zelfstandig werkend camera-journalist.

Ik neem hierin mee wie ik ben: motivator en organisator, sociaal en nieuwsgierig, 1.92 meter, oud-docent (textielvormgeving), kostuummaker (bij het Nationale Ballet), humaniste in de vrouwengevangenis (voor Humanitas), 'de vrouw van' en de moeder van drie kids (12, 10 en 7 jaar).

Zo werd small tallk geboren: met een knipoog naar de zogenaamd nietszeggende inhoud van de conversatie, plus een linkje naar mijn 'handelsmerk', mijn lengte (tall).

Small talk is an informal type of discourse that does not cover any functional topics of conversation or any transactions that need to be addressed.

 

 

 

 

 

 

 

Na jarenlang persoonlijke gesprekken te hebben gevoerd in de gevangenis (ik begeleidde er vele moeders en hun kinderen) merkte ik dat ik een natuurlijke aanleg heb om mensen op hun gemak te stellen. En dat is nodig om iemand zo eerlijk mogelijk zijn of haar verhaal te kunnen laten  vertellen.

bordje.jpg

Ieder mens heeft een verhaal en het is de moeite waard om dat te leren kennen. Hoe beter we elkaar kennen, hoe meer verschillen en overeenkomsten we in elkaar kunnen zien. En dit leidt hopelijk tot iets meer respect voor de ander.

Mijn achtergrond als kostuummaker, maakt dat ik altijd letterlijk en figuurlijk op zoek ben naar de juiste vorm. En mijn docenten-bevoegdheid maakt het mogelijk ook educatie-projecten op te zetten en workshops te geven.

Wat kan ik voor jou of jouw bedrijf betekenen? Graag tot ziens bij smalltallkfilms!

thumb_IMG_3386_1024.jpg

Verder werk ik graag samen met mensen die ik  goed ken, zodat we precies weten hoe we elkaar kunnen aanvullen.

deur.jpg

Sinds kort deel ik een mooie werkplek in de Rechtestraat 51 in de Rijp met 6 andere zelfstandigen, ieder vanuit zijn eigen discipline. Zoals o.a. spreker Rolf Schrama, grafisch ontwerper Bastiaan Oonk en virtual assistant Danielle Molenaar. Neem eens een kijkje op onze website:

www.nummer51.nl

Samen met mijn 'oude' schoolvriendin Remke Westerhof (freelance scriptschrijver en editor, o.a. voor Frans Bromet) maak ik veel korte films, documentaires en projecten.

www.paper-clip.nl

Vormgever Erik Schermer maakte mijn logo en enkele graphics voor filmpjes. Alles wat hij maakt vind ik mooi!

www.erikschermer.com

Fotograaf Marco van Ammers en ik hebben af en toe dezelfde opdrachtgevers dus komen elkaar wel eens tegen. Hij maakt erg mooie foto's!

www.marcovanammersfotografie.nl

Tenslotte mag mijn man Bas Icke (filmeditor van speelfilms en series) niet in dit rijtje ontbreken: van zijn adviezen op gebied van inhoud&techniek maak ik dankbaar gebruik!

www.basicke.nl